Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

gyomorsav 3

A gyomorsav rendkívül erős sav, feladata az ételek emésztése, és az étellel a tápcsatornába került kórokozók ártalmatlanítása. A gyomorfal védőrétege megvédi a gyomrot a gyomorsavtól. A gyomorszáj, vagyis a gyomor nyílása a nyelőcső felé záróizommal rendelkezik. Ez a záróizom gondoskodik róla, hogy a gyomor által megemésztett táplálék és a gyomorsav ne juthasson vissza a nyelőcsőbe.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

gyomorsav 1Minél ízletesebb az étel, annál kínzóbbak a következmények: a mellcsont mögött égő érzés keletkezik, és a sav elrontja a kellemes utóízt. Sok ember ismeri ezeket a tüneteket - gyakran azonban rosszul!
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Informed

"Ég a gyomrom" - sokszor hallhatjuk ezt a kifejezést, mi van mögötte? Általában valamilyen gyomorsav probléma, ami akkor jelentkezik, ha a gyomor védekező mechanizmusa és a károsító anyagok egyensúlya megbomlik. A tünethez kapcsolódóam adott interjút Dr. Tamássy Klára gasztroenterológus szakorvos. Ajánlott szakcikkeink és a video segítheti Önt a tünetet jobban megismerni.
Patikánk a gyomorsav-problémák kezelésére az alábbi készítményeket ajánlja:

Acido-Git Maalox belsőleges szuszpenzió tasakban   Talcid 0,5 g rágótabletta   Optacid granulált porkeverék
Acido GIT Maalox belsoleges szuszpenzio 20x4123234 2016 tn   Talcid 05 g ragotabletta 20x210503 2016 tn   Optacid granulalt porkeverek 60g179480 2016 tn
AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta   Rennie cukormentes rágótabletta   Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta
AcidWell 20 mg gyomornedv ellenallo tabletta 14x896472 2016 tn   Rennie cukormentes ragotabletta 60x847028 2016 tn   Nolpaza Control 20 mg gyomornedv ellallo tabl884456 2016 tn

Tamassy Klara OKNapjainkban korosztálytól függetlenül gyakori érintettséget és problémát jelent a túlzott gyomorsav-termelődés, ami összefüggésbe hozható életvitelhez kapcsolódó sajátosságokkal, a mozgás hiányával, a helytelen és mértéktelen táplálkozással, az elhízással és az egyén genetikai hátterével. Sokrétű kérdéskör, melyet dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus szakorvossal boncolgatunk.

Tamassy Klara OKA tejcukor-érzékenység mondhatni ősi probléma, mely már évezredek óta jelen van az emberi létforma mindennapjaiban. Kialakulásának lehetséges okairól, hatásmechanizmusáról a téma egyik szaktekintélyével, - számos hazai és külföldi tudományos kutatás résztvevőjével és publikálójával - dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus főorvossal beszélgettünk.