Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

dr kormendy miklos n 468Itt a nyár, felnőttek, gyerekek a jó időt és a szabadságot kihasználva a nap legnagyobb részét a szabadban töltik. A nyári melegnek lehetnek kellemetlen mellékhatásaik is, ezek közé sorolhatjuk a különféle bogarak – hol veszélytelen, de akár életveszélyessé is válható – csípéseit.
Ezekről kérdeztük dr. Körmendy Miklóst, a Szent Imre kórház bőrgyógyászatának vezető főorvosát.

Csipes hatarozoInnen tudható, milyen bogár vagy rovar a tettes. A rovarok mindenhol ott vannak, sőt, ebben az időszakban sok példa van rá, hogy megpróbálnak bejutni lakásunkba, mert ott melegebb van, mint a szabadban. Akár otthon, akár kirándulás közben csípnek meg minket, a legtöbb esetben már csak a kellemetlen, viszkető, vagy fájó érzést vesszük észre, és a nyomokat a bőrünkön, de a tettes ilyenkor már messze jár.
A cikk teljes terjeledemben itt olvasható!
Forrás: Hello Vidék

Csipes kezelesSokan irtóznak, félnek a rovaroktól, pedig csak kis hányaduk képes valóban megcsípni az embert. A méhek, darazsak és lódarazsak csípése általában sokkal fájdalmasabb és ijesztőbb, mint amilyen veszélyes.
A cikk teljes terjeledemben itt olvasható!
Forrás: Informed

Csipes bovebbenSzúrás, csípés, viszketés - a nyári esték és nyaralások kellemetlen velejárói. A rovarcsípésekre egyéni érzékenységünktől függően reagálunk. Van, akinél csak enyhe panaszt okoznak, azonban különösen a gyermekek esetében találkozhatunk súlyosabb válaszreakciókkal.
A cikk teljes terjeledemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

Nyáron felnőttek, gyerekek a szabadban töltik szabadidejük jó részét, nő a veszélye valamilyen bogárcsípésnek - szúnyog, méh, kullancs, hogy csak néhányat említsünk -
A védekezés a megelőzéssel kezdődik. Vannak olyan készítmények kenőcs, vagy spray formátumban, amellyel be kell kenni magunkat, a gyerekeket. Ha megtörtént a baj, célszerű annak helyét fertőtleníten, különösen, ha a csípés szokatlan méretű, nagyobb a folt... Ajánlott cikkünk segítségére lehet felismerni, milyen bogár csipéséről lehet szó. Különböző készítményekkel kezelhető a csípések helye.
Patikánk a megelőzésre, a fetőtlenítésre és a kezelésre az alábbi készítményeket ajánlja

 

Galaktív bio kullancs vagy szúnyog elleni spray    BiteFree szúnyog- és kullancsriasztó spray   Betadin kenőcs
Galaktiv Bio szunyogriaszto spray 100ml604622 2017 tn   Bitefree szunyog kullancsriaszto spray 75ml868720 2016 tn    Betadine kenocs 20g112555 2019 tn
SupraDerm 10 mg/g gél   Biomed Svédkeserű krém - Rapid   Novosil gél
Supraderm 10 mg g gel 50g741943 2016 tn   Biomed svedkeseru krem Rapid 30g112231 2017 tn   Novosil gel 50ml122585 2016 tn