Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

leteszemacigit1Az Országos Egészségfejlesztési Intézet a Leteszem a cigit honlap segítségével támogatást nyújt azok számára, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, valamint erősíti azok motivációját, akik még nem hozták meg ezirányú döntésüket.
Weboldal - https://www.dohanyzasvisszaszoritasa.hu/leteszemacigit.html

copd2A COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) elnevezése a hosszan tartó, a légutak szűkülésével, azaz obstrukcióval és a tüdőszövet károsodásával, tüdőtágulással járó állapotra utal. Magyarországon körülbelül 500-600 ezer embert érint ez a népbetegség, mégis kevesen ismerik.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Egészségkalauz

A COPD egy olyan krónikus tüdőbetegség, amely hosszú évek-évtizedek alatt alakulhat ki arra érzékeny személyek tüdejében, legtöbbször valamilyen tartósan jelen lévő, belégzéssel a szervezetbe jutó károsító hatás - elsődlegesen a dohányzás - következtében. A kialakuló szervi elváltozások a hörgőrendszer tartós szűkületét, a légzés korlátozottságát hozzák létre, hasonló módon, mint az asztmában, azonban ez utóbbi lényegesen eltérő jellegzetessége az, hogy itt a hörgőszűkükület akár spontán módon, vagy legtöbbször kezelés hatására reverzibilis, azaz átmeneti jellegű.A COPD kialakulásának folyamata lassan zajlik, az évek során folyamatosan jelenlévő károsító hatások eredményeképpen fokozatosan kialakuló rosszabbodó állapothoz vezethet, azonban a páciens rendszeres orvosi ellenőrzés, gyógyszeres kezelés mellett évekig élheti megszokott mindennapjait.

Patikánk a betegség kapcsán az alábbi készíményeket ajánlja:

A gyógyszerkészítmények nevére kattintva olvasható a hivatalos OGYÉI betegtájékoztató
Nicorette patch áttetsző 15mg/16óra
transzdermális tapasz - nicotin
Nicorette patch attetszo 15 mg16 ora transz.tap. 7x110192 2020 tn
Nicorette Icy White 4mg gyogyszeres ragogumi 30x124958 2020 tn Nicorette Icy White gum 4 mg
gyógyszeres rágógumi - nicontin - cukormentes
Nicorette Quickspray 1 mg/adag
szájnyálkahártyán alkalmazott spray - nicotin
Nicorette Quickspray 1 mgadag szajnyalk.alk.spray 2x1 adagolo tartaly263366 2022 tn
Nicorette Berrymint 1 mgadag szajnyalk.old.spray 1 adag162814 2022 tn NIQUITIN CLEAR 14 mg transzdermális tapasz

copd1A COPD a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével (légúti szűkület) járó betegség, amely az egyik fő halálozási tényező világszerte. A betegség visszafordíthatatlan károsodásokat okoz, a tüdő szerkezetének helyreállítására nincs lehetőség.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

interjuA hazai COPD gondozás néhány kérdéséről, a páciensek állapotának monitorozásáról, a témával kapcsolatos néhány gyakorlati kérdésről Dr. Huszár Tamás tüdőgyógyász szakorvost, a II. kerületi Tüdőgondozó részlegvezető főorvosát kérdeztük. Mai elképzelésünk szerint a tüdőbe bejutó ágensek (többnyire dohányzással bekerülő elsődleges vagy másodlagos dohányfüst, fosszilis égéstermékek, környezeti tényezők) hatására idült gyulladás lép fel, amely a hörgőket, a tüdő szöveti állományát képes tönkre tenni és átalakítani, krónikus bronchitist (hörgőgyulladást) és/vagy emphysemát (tüdőtágulást) létrehozva.