Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

veszelyzonakA kullancsok előfordulását tekintve hazánkban Zala, Somogy, Vas, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye a kiemelten veszélyes zónák, de az ország más régióiban is fontos az elővigyázatosság, hiszen mára már kertjeinkbe, városi parkjainkba is beköltöztek a kullancsok.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Egészségkalauz

KullancsveszelyA megelőzéshez először is fontos tudni, hogy hol leselkednek ránk a kullancsok. Nem igaz, hogy csak azok vannak a kullancscsípésnek kitéve, akik sokat tartózkodnak a szabadban hobbijuk vagy munkájuk miatt, mivel a kullancsok városi környezetben is előfordulhatnak, így kertekben, parkokban, fás-bokros zöldterületeken, strandokon, játszótereken, kutyafuttatókon. A kullancs mindenkire, tehát gyerekekre és felnőttekre egyaránt szeret ráakaszkodni.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Kullancsveszély

Rathonyi Emese haziorvRövidesen véget ér a tanév az oktatási intézményekben, megkezdődik a gyermekek számára a megérdemelt pihenés. A nagyobbak már önállóan és felelősségteljesebben, a kisebbek szülői felügyelet mellett, sok energiával és kevés odafigyeléssel vágnak neki a vakációnak. A gondos szülők igyekeznek megóvni gyermekeiket a szabadban történő kikapcsolódás veszélyeitől, a balesetektől. A preventív gondolkodásról és az időnként óhatatlanul bekövetkező balesetek helyes kezeléséről Dr. Ráthonyi Emese háziorvost kérdeztük.

sebesulesA kisebb, hétköznapi sérüléseket otthon is egyszerűen elláthatjuk, ha ismerjük az alapvető tudnivalókat és kéznél vannak a szükséges eszközök.

A következőkben röviden összefoglaljuk az otthoni sebellátás legfontosabb szabályait, kitérünk a különböző sérüléstípusok ellátására és segítünk a megfelelő kötszer kiválasztásában.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Sebkezelés

UtipatikaA szülőknek nemcsak arra kell gondolni, hol, hogyan tölti el gyermekük a nyári szünidőt. A házipatikát, - vagy nagyobb utazás esetén az utipatikát is - érdemes feltölteni néhány olyan készítménnyel, amelyek egy esetleges "nyári baleset" esetén, legyen az kullancs-csípés, hasraesés miatti sérülés, vagy a tűző nap okozta leégés, jó ha kéznél vannak.
Patikánk az alábbiakat ajánlja: