Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

ugrai peter 2Évtizedekkel korábban még elképzelése sem lehetett egy átlagpolgárnak arról, hogy a tudomány vívmányai milyen mértékben fogják befolyásolni, de leginkább segíteni az egészséges életmódot és szervezetünk állapotának rendszeres monitorozását. A jelenkor viszont igazolta, hogy ami korábban még csak vízió sem volt, az ma már kézzel fogható segítség. Az orvostudomány és az emberek szolgálatában álló okoseszközökről Ugrai Pétert, a Medigen.hu Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Dr. Hegedűs TiborA kor előrehaladtával változik az emberi szervezet, mely a legérzékelhetőbb módon a nők esetén jelentkezik a termékeny időszak elmúlásával. A menopauza okozta hormonális és ezzel összefüggő lelki változások fokozottabb odafigyelést igényelnek. A kapcsolódó fókuszpontokról és felmerülő nehézségek leküzdéséről Dr. Hegedűs Tibor nőgyógyász szakorvossal beszélgettünk.

Pantyene Bujaki RozsaA jól megérdemelt nyári nyaralás megtervezésekor nem csak azon érdemes elgondolkodnunk, hogy a fürdőruha mellé csomagoljunk-e melegebb ruhadarabokat, ha esetleg hidegre fordulna az idő, hanem azt is meg kell fontolnunk, hogy saját, útitársunk vagy családunk egészségét hogyan óvjuk meg, hogyan előzzük meg, illetve kezeljük az esetlegesen felmerülő egészségügyi problémákat. Az interjúval arra keressük a választ, mit kell tartalmaznia egy gondosan összeállított útpatikának. A válaszadó, Pántyéné dr. Bujáki Rózsa szakgyógyszerész, ő lesz ebben a témában segítségünkre.

Dr Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvosNyáron a meleg időjárás okozta gyakori izzadás, illetve a strandokon közösségi terekben (mint a medence) hatványozottan nagyobb esélye van bizonyos bőrbetegségek kialakulásának. Ilyen bántalom lehet adott esetben a szemölcs, melyet előfordulhat, hogy akár évekig kell viselnünk, ha nem fordulunk időben szakorvoshoz. A témáról Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvost kérdeztük.

Intim4A nyári melegben, ha megadatik, akkor vízparton vagy vízben igyekszik mindenki egy kicsit hűteni magát annak érdekében, hogy elviselhetővé tegye és átvészelje a testet körbe ölelő forróságot. Ezen időszakokban a hölgyeknél a kellő odafigyelés hiányában bizony kialakulhatnak intim fertőzések, melyek megkeseríthetik a pihenéssel tölthető órákat és napokat. Annak érdekében, hogy utat mutassunk az elővigyázatos és tudatos hozzáálláshoz a gondok forrásáról és annak megelőzéséről Dr. Mensch Henrikkel, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ egykori főorvos szülész-nőgyógyász, sebész szakorvosával beszélgettünk.